Blog

 

Dekorpaneleket alkalmazhatunk mennyezeten, oldalfalon, falvédelmi, de elsősorban dekorációs jelleggel.
A paneleket ragasztó (vödrös vagy kinyomós) segítségével rögzíthetjük a felülete. Felrakása nagyon egyszerű, csupán egy kis precizitást igényel.
A falpanelek 40x40 cm-es és 60x60 cm-es méretben kaphatóak, különböző mintázatokkal. A dekorpanelek akár...

Nagyon hívogató tud lenni egy hűvös vízzel teli medence a nyári nagy melegben, de csak akkor, ha szép tiszta az a bizonyos víz, ami benne van.

Ha megfelelően előkészítettük a falat, akkor nekiveselkedhetünk a tapétázás folyamatának.

Különböző típusú, anyagú tapéták vannak, és hogy könnyebb legyen a választás, most ezek legfontosabb tulajdonságait vesszük górcső alá.

A jó idővel együtt érkeznek a legyek és a szúnyogok. Nem tudunk mit tenni, ez így van, de ha már itt vannak, védekezhetünk ellenük, hogy ne keserítsék meg a mindennapjainkat. A bosszúságon kívül a szúnyogcsípés gyerekeknél és felnőtteknél is allergiás reakciót válthat ki. Nézzük, hogy mit tehetünk ellenük.
A legegyszerűbb megoldás az, ha nem...

Különböző háló típusokkal ötletesen díszíthetjük a kertet vagy a ház körüli környezetet. Hiányosságokat pótolhatunk vagy valamilyen díszállat, házi kedvenc életterét formázhatjuk meg ezekkel a hálókkal.

Egy korábbi bejegyzésben végigvettük a fűtelepítés és foltozás rejtelmeit és szóba került a vakond téma, ebben a posztban ezt járjuk körbe.
A legfontosabbal kezdeném, mégpedig azzal, hogy a vakond védett állat és hasznos is, ezért irtani tilos, helyette riasztást vagy megelőző módszereket lehet alkalmazni.
Miért hasznos a vakond? Ami bosszúságot...

Sokan vásárolnak geotextíliát, és vásárláskor két kérdés szokott általában felmerülni. Egyrészt, hogy ártalmas-e a környezetre nézve, másrészt pedig, hogy alkalmas-e arra a célra, amire használni szeretnék. Az első kérdésre a válasz nem, természetesen nem ártalmas a környezetre a geotextília. Jótékony hatásairól és felhasználási tippjeiről pedig az...

A tél után érdemes leellenőrizni a cserepes és balkonnövényeink földjének állapotát, illetve azt, hogy a növény a méretéhez képest megfelelő méretű cserépben, dézsában vagy ládában van-e.

Fűmag vetés

2019.04.30

A fűtelepítést tavasszal érdemes végezni, mivel még nem túl forró az idő és a tavaszi csapadék is biztosítja az új telepítés megerősödését.

Sokan méregetik a ház külső környezetét, a kerítést, a falfelület: "Már lehet, hogy festeni kéne vagy kibír még egy évet?"

A konyhakert mindig egy örök vita még családon belül is. Érdemes-e energiát fektetni a ház körüli termesztésbe?

A jó szerszám fél siker! Könnyebb vele a munkavégzés és kevésbé fárasztó.
Igaz ez a mondás kerti szerszámok esetében is. Gyakorta előfordul, hogy már a viseltes szerszámot nehezen vonjuk ki a forgalomból, és amíg az meg nem adja magát, addig kínozzuk őt is és magunkat is, amíg használhatatlanná válik.
Viseltes ásó, lapát, gereblye nehezíti meg a...

Tavasszal mindenkinek van célja, vagy magától, vagy a feleségétől.
A téli bezártság után örömmel látunk neki az ősszel be nem fejezett projektbe, vagy valamilyen új dologba. Tavasszal már biztos, hogy nincs kibúvó, nincs további halogatás, mert a párunk nyomatékosan adja tudtunkra, hogy jó lenne megigazítani például a lógó kiskaput vagy éppen...

Egy festés egyet jelent azzal, hogy kifordítjuk a házat a négy sarkából, időleges káosz, teljes felfordulás, takargatás, por, nem férünk hozzá a holmijainkhoz.
A lakáson belüli falfelületek nem egyformán szennyeződnek. Vannak területek, ahol nagyobb behatás éri őket, előfordul, hogy nem is kellene festeni, egy-két makacs plezúr vagy folt dönti el a...

A mélyalapozásról mindenki hallott már, de amikor eljön a festés ideje, vannak kérdések, amelyek újból előkerülnek. Szükség van-e rá, mikor kell használni, hányszor kell, és mennyit vigyek fel belőle.
Az én korosztályom még biztosan emlékszik azokra az időkre, amikor a színes falfelületek nem voltak olyan egyöntetűek, mint manapság.
Ennek az az oka,...

Bizonyára emlékeztek azokra az időkre, amikor különböző színű festékpasztillákból kevertük a festéket. Próba színek a falon, véget nem érő totózás, melyik lesz a megfelelő árnyalat... Amikor már úgy gondoltuk, hogy sínen van a dolog és körbe mentünk a kiválasztott árnyalattal a helyiségen, akkor szembesültünk vele, hogy túl világos vagy sötét lett....

Barkácsolás közben sok mesterember és barkácsoló megfordul üzletünkben és olykor mesélik vagy látjuk, hogy valamilyen sérülést szenvedtek a munkavégzés közben.
A védőfelszerelések nem tudják 100%-ban kivédeni a sérülést, de jelentősen csökkenthetik annak kockázatát.
Lehet, hogy már találkoztatok azzal a szállóigével, hogy 'a védőkesztyű, védőszemüveg...

Programunk megoldást kínál azok számára, akik szeretnék saját kezűleg elvégezni a felújítási, építési és barkácsolási munkálatokat.