Bitfej választó

2019.11.11

Különböző területekre használunk csavarokat és ezekhez csavarbehajtó, csavarhúzó eszközöket alkalmazunk. A különböző csavartípusokhoz eltérő csavarfej kialakítás párosul. Felmerül a kérdés, hogy mennyi csavarbehajtó eszközre is van szükség ilyen nagy csavarfej választékhoz?

Ezt a sokféleséget kezelik kiválóan a bitfejek. Ebben a posztban ezt a témát járjuk körül, hogy jobban eligazodjatok ebben a csavaros történetben.

A megfelelő bitfej hiánya megnehezíti a szerelési, barkácsolási munkákat, mivel ha nem passzol a fej csavarunkhoz, akkor vagy a csavar válik használhatatlanná, vagy a fej kopik el, esetenként letörnek annak élei.

A csavaroknak három fő csoportja van: facsavarok, metrikus menetűek és lemezcsavarok. Eltérő típusú behajtók léteznek, melyek passzolnak a csavar típusához és vastagságához, ezek az úgynevezett bitfejek.

Két fő csoportra oszthatóak a bitfejek:

PZ jelölésűek, melyek kialakítása nyolc élű, és facsavarokhoz használjuk az alábbiak szerint.

A facsavaroknak van két meghatározó mérete: hossz és átmérő: 1,2,3,4,5,6-os stb. Ehhez a mérethez rendeljük a bitfej méretezését:

  • 1,2,3 -as vastagságnál az PZ 1-es bitfejet használjuk.
  • 4-5-ös vastagságnál a PZ 2-es bitfejet használjuk.
  • 6-os vastagságnál a PZ 3-as bitfejet használjuk.

A PH jelzésű behajtó fejeket gipszkarton csavarokhoz vagy opel fejű lemezcsavarokhoz használjuk ezek kialakítása 4 élű fejet kíván.

Méretválasztás átmérő szerint:

  • 1,2,3 -as vastagságnál a PH 1-es bitfejet használjuk
  • 4-5-ös vastagságnál a PH 2-es bitfejet használjuk
  • 6-os vastagságnál a PH 3-as bitfejet használjuk

Egyre többen barkácsolnak, amibe beleszámolható a lapra szerelt bútorok összeszerelése is.

Bitfejeket szettben, illetve darabonként is vásárolhattok nálunk.

TIPP: ha bizonytalanok vagytok, hozzátok el a bitfejet és a csavart is üzletünkbe, így gyorsabban tudunk nektek segíteni!

Jó csavargást kívánunk!

Agrocolor Mix Festékbolt
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.