Csatornafestés, karbantartás

2019.09.09

Ha eddig nem szenteltél figyelmet ezekre a mozzanatokra, akkor előfordulhat, hogy most szükség lesz rá. Nézzük, mit kezdhetünk a karbantartásra, felújításra szoruló ereszcsatornákkal.

Minden családi háznál érdemes megejteni az őszi esőzések beállta előtt a csatornatakarítást, vagyis a vízszintes részeken felgyűlt és elrothadt falevelek és por kitakarítását. Ehhez bármilyen célszerszámot használhattok, ami belefél ebbe a hajlatba és ki tudjátok vele szedni az oda nem illő piszkot.

Az alumínium csatornákkal kapcsolatban ezen kívül további teendő nem igazán van, maximum esztétikai karbantartás jöhet szóba, ha szeretnénk színt adni az unalmas szürke felületnek. Ehhez tudom ajánlani az Alvicorr nevű festéket, melyet alapozás nélkül közvetlenül az alumínium felületen lehet használni. 20 féle színben kapható nálunk, első festés esetén 2 rétegben, szín azonos újrafestésnél elegendő 1 rétegben alkalmazni.

Horganyzott csatornáknál már ott-ott lyukak, rozsda adhat hírt magáról. Drótkefével, csiszolóvászonnal tegyük egyenletessé a felületet, távolítsuk el a rozsdát, portalanítsuk a felületet, az apróbb lyuknál és az illesztési vonalaknál alkalmazzuk a Tetőmester Vízzáró Tömítő, ezután kenjük le az egész felületet korrózió gátló alapozóval. Ezek után pedig jöhet a festés, ez már bármilyen, fém felületre használható festékkel, akár egy egyszerű zománcfestékkel is megtörténhet.

Szánjatok rá időt mihamarabb ezekre a feladatokra, még mielőtt az őszi esők beelőznének!

Jó munkát kíván hozzá az Agrocolor Mix Festékbolt csapata!

Agrocolor Mix Festékbolt
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.