Fa kerti bútorok - Pakoljuk el őket!

2019.09.24

Szemmel látható, hogy a fa kerti bútorokon is nyomot hagytak az UV sugarak, felületük kiszikkadt, szálkásodott. Nem kell viszont, hogy így maradjanak, hiszen ha most megfelelő anyaggal kezeljük őket, akkor tavasszal, amikor eszünkbe jut, hogy jó lenne már kint ücsörögni és élvezni a Nap sugarait, akkor már nem kell ezzel a művelettel foglalkozni és sima felületű, kellemes érzetet biztosító fa felületek vehetnek körbe az udvaron.

Lássuk, miből áll a munka!

Először is portól, piszoktól tisztítsuk meg a bútort, ha nagyon szükségesnek érezzük, akkor csiszolópapírral számolhatjuk fel a kiszálkásodott, egyenetlen felületeket, de a lényeg, hogy pormentes, tiszta felületen kezdjük a festést, amihez legjobb ajánlatunk a SADOLIN Kertibútor Olaj. Fontos, hogy kizárólag nem lakkozott, nem festett bútorokra alkalmazható ez az eljárás. Ecsettel vékony rétegben vigyük fel a felületre, majd néhány óra elteltével egy tiszta, száraz ronggyal töröljük le azt a felesleget, amit a fa nem szívott magába. Hagyjuk ezután teljesen megszáradni, merthogy ez az olaj bizony megszárad és nem fog beleragadni semmilyen szálló növényi rész vagy por, nem ragad, ha hozzáérünk. Ezután pakoljuk el a bútorokat egy szellőző helyre egészen tavaszig, ahonnan majd a jó idő fogja őket előcsalogatni!

Kemény és puhafára egyaránt használható, nagyon könnyű felhordani, vízlepergető hatású, mélyen behatolva a fába teljes védelmet biztosít az időjárás káros hatásai ellen.

EXTRA TIPP:

Sötét, nyirkos helyen tartott bútorainkon elfeketedett részek alakulhatnak ki. Ha natúr a bútorunk vagy festett, lakkozott, de a réteg megkopott, akkor a fában gombák szaporodása indulhat meg, ez okozza a felületén látható elfeketedést. Ilyenkor 1-2 rétegben kenjük át a SADOLIN Fresh Fa felújító és fehérítővel. Alkalmazása után gyönyörű egészséges fa felületet kapunk vissza, amin aztán használhatjuk a SADOLIN Kertibútor Olajat, ha natúr vagy teakfa bútorról van szó.

Agrocolor Mix Festékbolt - Ősszel is!
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.