Gondolkodj időben! - Penész

2019.07.20

Nyár van, meleg van és melegek a falak is, sokat szellőztetünk, és nem tud megtelepedni a penész az érzékeny pontokon. Szóval nincs annyi gondunk a penésszel.

De ha volt vele gondunk a télen, akkor érdemes időben gondolkozni és megelőzni a kialakulását.

HOGYAN? Ebben segítünk!

A penészes, nedves falak már szépen kiszáradtak, de ha a penésszel eddig nem kezdtünk semmit, akkor azok a csúnya és nem kevésbé ártalmas foltok bizony ott éktelenkednek a sarkokban és a szekrények mögött.
A művelet nem tart sokáig, és csak nyerni tudunk vele. Fújjuk be a penészes felületeket Inntaler, Ultra Szavo vagy Szi-Sy penészlemosó valamelyikével. A nyári melegben a kezelt felületeknek van idejük szépen kiszáradni, és ez egy jó érv a nyári időszakban történő munkavégzésre.

Ha szeretnénk megelőzni a penészgomba újabb térnyerését, akkor a penészmentesített vagy előkezelt felültet mindenképpen penészgátló falfestékkel vonjuk be, erre e célra ajánljuk a Poli-Farbe Platinum matt latex falfestéket, amely ellenáll a magas páratartalomnak és a falon penészálló bevonatot képez, hiszen a festékbe kevert gombaölő megakadályozza a penész terjedését a fal mélyebb rétegeibe. Ha pedig mégis megjelenne a felületen a penész, akkor mosható felületének köszönhetően egy nedves ruhával egyszerűen letörölhető róla.

Szóval bármennyire is nem tűnik aktuálisnak a penészkérdés, nagyon is az, a legjobb időszak a megelőzősre!

Érdekelnek további tippek, érdekességek?
👇 Látogass el BLOG-unkra!

https://www.agrocolormix.hu/blog