Homlokzati hőszigetelés - Rétegrendek

2019.09.20

Ahogyan korábbi bejegyzésünkben ígértük, folytatjuk a homlokzati hőszigetelés témakörét, mégpedig a rétegrendekkel.

Vágjunk is bele!

A hungarocell lapokat mindig speciális, erre a célra kifejlesztett hőszigetelőlap ragasztóval kell feltenni. Pucér téglafalra pogácsás ragasztással, vakolt, kőporozott falfelületre pedig fogazott ragasztással, hézagok nélkül, kötésben, a sor végén az utolsó lapot fogas kötésben kiengedve a lap vastagságáig.

A hőszigetelő lapok felragasztása után következhet a dübelezés négyzetméterenkénti 6 db-bal.

A dübelezést követi a hálózás. Arra figyeljünk, hogy a háló alatt és felett is legyen ragasztóréteg. Tehát először vigyünk fel egy réteg ragasztót a hungarocellre, ebbe simítsuk bele a hálót, valamint függőleges éleknél a hálós élvédőt, a vízszintes éleknél pedig a vízorros élvédőt, majd a száradási időket kivárva 2 vagy 3 rétegben kenjük át a hálót a hőszigetelőlap ragasztóval.

Az így elkészült rétegek teljes száradási ideje rétegvastagságtól, hőmérséklettől és páratartalomtól függően 2 nap - 1 hét közé esik.

A teljes száradást követi a műgyantás vakolat felhordása, melynek vastagságát a vakolóanyag szemcsemérete határozza meg. A nyílászárókat kültéren használható UV stabil ragasztószalaggal védjük. Ha nem gépi vakolásról van szó, akkor nem kell a teljes ablak és ajtónyílásokat nejlonnal eltakarni, arra viszont figyeljünk oda, hogy a beton és térkő járdát óvjuk a lecsepegő anyagtól, hiszen azt onnan feltakarítani szinte lehetetlen.

Agrocolor Mix Festékbolt
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.