Kertészeti sokszorozó - A jó szerszám

2019.03.26

A jó szerszám fél siker! Könnyebb vele a munkavégzés és kevésbé fárasztó.
Igaz ez a mondás kerti szerszámok esetében is. Gyakorta előfordul, hogy már a viseltes szerszámot nehezen vonjuk ki a forgalomból, és amíg az meg nem adja magát, addig kínozzuk őt is és magunkat is, amíg használhatatlanná válik.
Viseltes ásó, lapát, gereblye nehezíti meg a kertészeti munkálatainkat, és nem is értjük, hogy ez a kis semmi feladat miért vett ki belőlünk ennyi erőt.
Mikor pedig szerszámunk végérvényesen megsemmisül és egy kölcsön vagy új saját eszközzel fejezzük be a félbe maradt munkát, akkor jön a felismerés, hogy miért is vártunk eddig a cserével.
Minden feladatnak megvan a megfelelő szerszáma, vagy minden szerszámnak a maga feladata, mint például a gereblyének és a lombseprűnek is. Ha ezeket megfelelő feladatra használjuk, gyorsabb és precízebb munkát tudunk végezni.
A szépen és gyorsan karbantartható kert többféle szerszámot igényel, érdemes rászánni a pénzt, mert időben visszahozza az árát.

Apró megjegyzés a végére! A szerszámokat érdemes naptól és nedvességtől védeni, a használat után így nem rozsdásodnak el, és az UV sugárzás sem teszi tönkre a különböző műanyag részeket.

Agrocolor Mix Festékbolt
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.
06 20 373 8712
06 20 374 9858