Munkavédelmi eszközök – Lassít, de véd!

2020.02.24

Amikor arra határozzuk el magunkat, hogy szebbé, jobbá tesszük a környezetünket, akkor bizony valamilyen szinten kockáztatjuk a testi épségünket.

De lássuk, hogy milyen eszközökkel és mitől védhetjük meg magunkat:

FEJ
- Védőszemüveg: Csiszolásnál megakadályozza, hogy a csiszolatpor a szemünkbe kerüljön. Glettelésnél pedig a lecseppenő maró hatású, erősen lúgos glettanyagtól véd.
- Pormaszk: Használatával kivédhetjük azt, hogy a szálló csiszolatpor a légutakba kerüljön.
- Sisak: Különböző bontási műveleteknél komoly sérülésektől tud megóvni.

KEZEK
- Kesztyűk: Vágástól, szúrástól, szilánkoktól óvnak meg.
Vastagabbak, vékonyabbak, a biztonságos kapaszkodás, fogás érdekében gumis tapadásúak, valamint vágásbiztos típusok kaphatóak üzletünkben.

LÁBAK:
- Magas szárú cipők: Üzletünkben cipők nem kaphatóak, mégis fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a létrázás erősen igénybe veszi a bokaízületeket, ezért a magas szárú cipő nagy terhet tud levenni a lábunkról, stabilan tartja a bokát.

TEST
- Eldobható védőruha: Irritáló, szúrós anyag, pl. kőzetgyapot, üvegszálas szigetelés alkalmazásakor nagyon sok kellemetlenségtől tud megvédeni ez az eldobható ruházat.
- Megfelelő méretű létra: Első olvasásra furcsa lehet a munkavédelmi eszközök között történő említése, de bizony a megfelelő méret kiválasztása sok görnyedéstől vagy nyújtózkodástól tud megkímélni.
Üzletünkben a 4 fokostól indulva egészen a 12 fokos méretig kaphatóak gyári vödörakasztó kampóval ellátott festőlétrák. Ezek közül festéshez általában a 4-es és az 5-ös méreteket választják vásárlóink (270 cm-es belmagasság esetén). Hogy pontosan melyik a megfelelő méret, azt a festeni kívánó személy testmagassága és a belmagasság határozza meg. A méretet úgy kell meghatározni, hogy ha a lábtartó fok magasságához hozzáadjuk a testmagasságunkat, akkor az ne legyen több, mint a belmagasság.
És még egy hasznos tanács: a kétágú létrán mindig terpesz állásban álljunk, egyik lábunkkal a létra egyik ágának lábtartóján, másik lábunkkal pedig a másik ág lábtartóján, így állunk a legstabilabbal, és így kerülhetjük el a legbiztonságosabban az egyensúlyvesztést, borulást.

Biztonságos munkavégzést kíván az Agrocolor Mix Festékbolt!
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.