Őszi kémény javítás

2019.09.30

Ha már mindent átvizsgáltunk a ház körül és semmilyen őszi munkát nem találunk már, akkor jó hírünk van, mert ha nem is a ház körül, de a ház felett még akadhat tennivaló.

Igen, a kéményre gondoltunk.

Jelentősebb mennyiségű csapadék, erősebb szelek várhatóak az őszi-téli időszakban és ezért érdemes közelebbről is megvizsgálni kéményünk állapotát, hogy majd ne a fűtési időszakban kelljen ezzel foglalkoznunk.

Ha szükséges bármilyen karbantartás, akkor nagyon körültekintően, megfelelő állványzattal és lehetőleg szakember végezze ezt a feladatot.

Hogy mit is lehet kezdeni a még csak kevésbé vagy már jobban omló, bomló kéményünkkel, azt a következő sorokban fogjuk részletezni.

Portól, elváló részektől megtisztított téglafelületünket először mélyalapozzuk, majd vakolaterősítő háló beágyazásával vékony rétegben gletteljük át Thermo ragasztó habarccsal. Ezek után pedig színes vakolattal is elláthatjuk kéményünket.

Megéri a fáradtságot, hiszen nagyobb bajtól óvhatjuk meg magunkat és kéményünket meghosszabbított élettartammal ajándékozhatjuk meg.

Jó munkát kíván az Agrocolor Mix Festékbolt!
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.