Ponyvák, fóliák a kertben

2019.10.23

Eső, hó, szél. Ezek az őszi-téli időjárás meghatározói. Óvjuk tőlük magunkat és igyekszünk óvni a kerti dolgainkat is. De hogyan?

Ha van rá lehetőségünk, azaz megfelelő terünk, helyünk, akkor fedett helyre pakoljunk el mindent, aminek nem használ a hideg évszakok időjárása. Ha viszont nem mozdítható, nagyobb méretű dolgokról van szó, tűzifa, nagyobb mérető kert bútorok, akkor használhatjuk a ponyvákat és a fóliákat a takarásra.

Az üzletünkben kapható ponyvák háromrétegűek és vízhatlanok, standard méretekben elérhetőek, vékonyabb és vastagabb, erősebb változatban egyaránt. Szélük szegett és a szegésnél körben fűzőszemekkel vannak ellátva, amibe madzagot, kötelet tudunk befűzni, és ezáltal stabilan rögzíteni tudjuk a ponyvát.

A hagyományos áttetsző és fekete fóliák is alkalmasak lehetnek fedésre, takarásra. Arra azonban figyeljünk, hogy megfelelően legyenek kifeszítve, hogy a szél ne tudja szétszaggatni. Érdemes lehet azt is tudni, hogy nem a fagy az, amitől széttöredezik a fólia, hanem az UV sugárzás, ami annak ellenére, hogy nincs nagy hő ereje ilyenkor a Napnak, az UV sugárzás mégis érezteti hatását.

A hagyományos áttetsző fóliák jól használhatóak ólak kifutójának körbekerítésére, óvva így az állatokat a hidegtől, csapadéktól.

Blogunkon további hasznos tippeket olvashattok az őszi-téli felkészülési munkálatokról.

Agrocolor Mix Festékbolt
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.