Tapéta fajták

2019.06.15

Különböző típusú, anyagú tapéták vannak, és hogy könnyebb legyen a választás, most ezek legfontosabb tulajdonságait vesszük górcső alá.

A legnépszerűbbek a vlies hordozófelületű tapéták. Miért?
A vlies tapétáknál a ragasztót csak a falfelületre kell felkenni, a tapétára nem, ezért könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb a használata, és ezért szeretik annyira a hobbifestők és a mesteremberek egyaránt. Ha erre a tapétára ragasztót kenünk, akkor nagyon könnyen bepuhulhat, beázhat az anyaga, és ekkor megnyúlik, száradás után pedig összehúzódik, a végeredménnyel pedig biztosan nem leszünk megelégedve. Felülete lehet papír vagy vinyl. Legtartósabbak a vinyl tapéták, hiszen moshatóak, dörzsölhetőek.
Minden más tapétánál a falat is és a tapétát is be kell kenni ragasztóval.
Közületek, ügyfélszolgálati irodák, bankok előszeretettel alkalmazzák az üvegszövet erősítésű tapétákat. Nagy ellenálló képességű anyagok ezek és megfogják a fal repedéseit, ugyanúgy, mint az üvegszövet háló. Ezeket latex festékkel kell lefesteni, hiszen ez a réteg egyrészt mosható, másrészt pedig a latex szépen visszaadja a tapéta mintázatát.
A fűrészporos tapéták még mindig nagyon népszerűek, és elsősorban a mennyezeten, ahol szépen el lehet fedni vele a kisebb repedéseket. Érdemesebb ide a durvább szemcseméretűt választani, hiszen 3-4 alkalommal újrafesthető, ha egyébként nem sérült a tapéta.

Agrocolor Mix Festékbolt
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.
06 20 373 8712
06 20 374 9858