Teraszburkolás

2019.09.27

A hidegburkolatok kialakítása között a legkörültekintőbben talán a terasz esetében kell eljárnunk. A terasz egy olyan egység, amelyet folyamatosan nagy igénybevétel éri, nemcsak általunk, hanem az időjárási tényezők miatt is. Éri a nyári tűző nap, eső, hó, fagy, és mivel vízszintes felületről van szó, ezért a nedvességtől mindenképpen óvnunk kell, nehogy felfagyás legyen a vége.

Hidegburkolásról szóló posztunkban már említettük a fürdőszobát, ami egy olyan helyiség, ahol vízszigetelésre van szükség a ragasztó alatt. A terasz esetében viszont más anyagot kell használnunk, hiszen az esetenként változó időjárás és az időbeli kitettség sokszor nem teszi lehetővé azt, hogy a folyékony fólia megszáradjon.

Terasznál a Baumit Baumacol WM feszültségmentesítő lemezt ajánljuk, erre pedig a Baumit Baumacol Top vagy a Baumit Baumacol Uni ragasztót ajánljuk, ha extra gyors száradási időre van szükségünk, akkor pedig a Baumit Baumacol Flex Top Speed ragasztót javasoljuk. Ezek a ragasztók nemcsak flexibilisek, hanem kiválóan használhatóak nagyméretű burkolólapokhoz. Teraszburkolásra nagy teherbírású, kifejezetten kültéri padlóburkolásra ajánlott lapokat használjunk. A befejező mozzanatnál figyeljünk arra, hogy a fugázó is flexibilis és víztaszító legyen, hogy a gondosan előkészített burkolatnak ezeken a pontjain se szivárogjon be a víz a lapok alá.

Az említett rendszer alkalmazásával időt takaríthatunk meg és sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Agrocolor Mix Festékbolt
Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 12.